Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود ایجاد دو سامانه اطلس کارخانجات خوراک دام و سامانه بازارگاه هنوز بر واردات نهاده های دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی و نحوه توزیع آنها نظارتی صورت نگرفته و شاهد فروش چند برابر قیمت مصوب این محصولات در بازار هستیم. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، همواره کنترل روند واردات و مصرف نهاده های دامی از مهمترین دغدغه های وزارت جهاد کشاورزی و معاون امور دام این وزارت خانه بوده است و از طرق مختلف چه به صورت دستی و چه سیستمی سعی در کنترل این جریان داشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

با اختلال در سیستم ارزی کشور و چند نرخی شدن نرخ ارز و به هم خوردن توازن موجودی کالا در بازار، وزارت جهاد کشاورزی با هدف مدیریت بهینه، رصد و پایش نهاده های دامی از عرضه تا مصرف سامانه بازارگاه را در سال 98 رسما راه اندازی نمود. این در حالی است که طبق سیاست های کلان بخش کشاورزی و معاون امور وقت در تیرماه سال 96 و در مراسمی در نمایشگاه صنعت خوراک کشور با حضور 4 تن از معاونین وزارت جهاد کشاورزی از سامانه اطلس کارخانجات رونمایی گردید.

بازار سیاه ‌در حوزه نهاده دامی / نهاده خارج از سامانه بازارگاه توزیع می‌شود

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

سامانه اطلس به منظور ایجاد بانک اطلاعاتی در خصوص تولیدکنندگان، فروشندگان و فعالان در بخش خوراک دام، طیور و آبریان کشور توسط معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی با همکاری بانک سپه و اتحادیه کارخانجات خوراک دام ایجاد گردید.

با سرمایه گذاری های صورت گرفته در خصوص این سامانه و مساعدت های معاونت امور دام، سامانه اطلس بعنوان مرجع رسمی کارخانجات تولید کننده خوراک کشور گردید و بعنوان الگویی موفق در بخش کشاورزی تمامی اطلاعات به روز تولیدکنندگان کشور در این سامانه قابل رصد و کنترل بود.

فاز ایجاد بخش توزیع نهاده و رصد تولید در حالی انجام شد که به ناگاه در تصمیمی عجیب وزارتخانه از سامانه بازارگاه رونمایی نمود، حال آنکه به راحتی می توانستند از پتانسیل های اطلس بهره برداری نمایند و موازی کاری در دل یک وزارت خانه کل پروژه اطلس را زیر سوال برد.

حال باید از مسوولین ارشد وزارتخانه پرسید که هدف از این سوء مدیریت که عملا هر دو سامانه در اختیار خود وزارتخانه بود چیست؟

هم اکنون پس از گذشت 2 سال از احداث سامانه اطلس و پس از وعده و وعید های مختلف وزارت جهاد و بانک کشاورزی که بعنوان متولی این سامانه می باشد در حالی که بخش تولید کشور درگیر جنگ اقتصادی است هنوز سامانه توانایی رصد توزیع نهاده را ندارد و در زمان های مختلف با مشکلات ساختاری و برنامه ریزی مواجه است.

در اواسط مهر ماه 99 بود که به یکباره سایت از کنترل مسئولین خارج شد و در یک عصر پاییزی اقدام به تخصیص بی محدودیت برای بهره برداران نمود که پس از اطلاع رسانی های صورت گرفته، مسئولین بانک کشاورزی اعلام داشتند که سامانه بازارگاه چند روزی است که از دسترس خارج شده و این موضوع را به مشکلات فنی نسبت دادند، در حالی که بسیاری از بهره برداران ملزم به لغو درخواست خرید خود شدند و بسیاری دیگر خریدشان نهایی شد و حتی تحویل گرفتند و بانک کشاورزی و وزارت جهاد در این خصوص سکوت کامل نمودند و ترجیح دادند مساله باز نشود.

در سامانه بازارگاه ابتدا فقط کنجاله سویا عرضه گردید که اختلاف قیمت آن با بازار آزاد ناچیز بود و الباقی نهاده ها اعم از ذرت، سویا و جو هم در بازار آزاد یافت می شد، به مرور با اضافه شدن نهاده های بیشتر در سامانه بازارگاه در سال 99 قیمت این نهاده ها در بازار آزاد به شدت رشد نمود، ذرت و جو تا 300 درصد وکنجاله سویا تا 600 درصد با بازار آزاد اختلاف قیمت پیدا کردند و علیرغم در دسترس بودن این نهاده ها در بازار، فقط بازار سیاه آن داغ تر شد.

آرش ثابت قدم مسئول مستقیم سامانه بازارگاه در حالی شب گذشته ( 24 آذر 99) با آب و تاب در برنامه رویش شبکه آموزش از مزایای این سامانه تعریف می کرد که گویی بهشتی برین برای توزیع و رصد نهاده ها در کشور ترسیم شده، در حالی که ضعف های بزرگ فنی و تکنیکی و سیاست گذاری در آن کاملا مشهود است.

نکته جالب ماجرا اینجاست که کل پشتیبانی این سامانه در اختیار وی و شخصی بنام کنتراتچی در بانک کشاورزی است، به این معنا که کل پروسه ی توزیع نهاده های دامی در شبانه روز اگر با مشکلی مواجه شود فقط این دو نفر مسوول رسیدگی به این مسایل هستند . امکان ندارد شما با پشتیبانی سامانه (02188245071) تماس بگیرید و بتوانید با ایشان به راحتی ارتباط برقرار کنید، در ضمن با مراجعه حضوری هم بدلیل قرنطینه های امنیتی امکان دیدار را نخواهید داشت و به نوعی میتوان عنوان داشت که کل پروسه تخصیص و توزیع نهاده های دامی در سراسر کشور برای مدت هاست معطل این دو نفر است.

از سوی دیگر با اخذ رای اعتماد کاظم خاوازی به عنوان وزیر جهاد کشاورزی، نماینده ایشان، صفرعلی ماکنعلی به عنوان رییس کمیته ملی راهبردی تولید و بهداشت دام کشور در دیداری که با فعالان بخش تعاون در 25 خرداد ماه سالجاری داشت، صراحتا یکی از سیاست های اصلی وزارت جهاد کشاورزی و مدیریت جدید آنرا، واگذاری اختیارات به تشکل‌ها دانست و عزم وزارتخانه برای استفاده از پتانسیل های این بخش در این مورد را جدی دانست.

 تا کنون برای تشکل های ملی و استانی در این سامانه نقش پر رنگ و قابل توجیهی مقید نشده است، حتی در بسیاری از جلسات که برای تصمیم گیری در خصوص خوراک دام در سطوح مختلف وزارتخانه تشکیل می شود از نمایندگان تشکل های فعال برای حضور در جلسه هم دعوت نمی شود.

آیا کنترل و هماهنگی با چند تشکل انگشت شمار ملی، ساز و کارهای اجرایی زیادی می طلبد؟ یا کنترل و  رصد بیش از 50 هزار بهره بردار؟ روند توزیع نهاده در  تشکل های ملی به راحتی قابل رصد و رهگیری است و با استفاده از پتانسیل های این تشکل ها و نظارت بر آنان به راحتی می توان از توزیع نهاده تا عرضه ی محصول نهایی را پایش  نمود.

مقام معظم رهبری در 28 آبانماه سال 99 در دیدار با تعاونگران فرمودند: «بنده اعتقاد زیادی به تعاونی‌ها دارم. اینکه رئیس محترم اتاق تعاون بیان کردند، کاملاً مورد قبول و تصدیق من است. تعاونی‌ها بسیار پدیده‌ی مطلوبی هستند برای اقتصاد ما؛ سرمایه‌های خُرد را جمع می کنند، تک‌تکِ افراد را توانمند می کنند، اشتغالِ فراوان ایجاد می کنند؛ بعد اگر بشود این تعاونی‌ها را شبکه‌سازی کرد، در یک شبکه‌ای جمع کرد، یک مجموعه‌های عظیمی به وجود می‌آید. خیلی برکات دارد؛ حتماً با جدّیّت مسئله‌ی تعاونی‌ها را دنبال کنید و این مشکلاتی را که ذکر کردند در مورد تعاونی‌ها، برطرف کنید.»

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ستاد تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی کالاهای اساسی ستاد تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی کالاهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی سامانه بازارگاه نهاده های دامی بانک کشاورزی سامانه اطلس توزیع نهاده بازار آزاد خوراک دام تعاونی ها نهاده ها تشکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۴۵۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است

سیدحسین حسینی در جلسه شکل گیری شهر مولد استان بوشهر با حضور استاندار، یکی از اقدامات مهم دولت سیزدهم را توسعه اقتصاد دریا پایه دانست و اظهار داشت: یکی از مصداق‌های مهم طرح‌های تولیدی اقتصادی دریا محور شهرک‌های مولد کشاورزی در سواحل است.

 وی شهر‌های مولد را کانون‌های تولید، اشتغال و اسکان دانست و بیان کرد: یکی از اهداف مهم شهر‌های مولد تولید و امنیت غذایی پایدار است و به سمت کانون‌های مولد حرکت می‌کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه توسعه طرح‌های اقتصاد دریا محور یکی از برنامه‌های مهم دولت است، تأکید کرد: شهر‌های مولد در سواحل نقش مهمی در اشتغال، تولید پایدار و تقویت معیشت خانواده‌ها دارند و در اجرایی‌شدن شهر‌های مولد در سواحل از هیچ کوششی فروگذاری نمی‌شود.

وی با بیان اینکه در سواحل کشور خانه‌های مولد طراحی شده است، افزود: شهر‌های مولد با ایجاد زنجیره ارزش افزوده، سبب افزایش سطح تولید، اشتغال‌زایی و افزایش درآمد خانوار‌ها می‌شود.

حسینی با قدردانی از استاندار بوشهر در پیگیری اجرایی شدن شهر مولد کشاورزی بوشهر در سواحل اضافه کرد: این شهر با تولید و پرورش آبزیان طراحی شده و نقش مهمی در حل مشکلات جوانان دارد.

در آیین امضای این قرارداد زمین ایجاد شهر مولد دلیران تنگستان به امضای جهاد کشاورزی، شیلات، منابع طبیعی و آبخیزداری، امور اراضی و شهرک‌های کشاورزی استان بوشهر رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان بوشهر بوشهر

دیگر خبرها

  • صادرات سیب زمینی مشمول عوارض ۶۰ درصدی شد
  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • تولید مازاد بر نیاز مرغ در استان قزوین
  • برنامه جدید وزارت راه برای حمایت از مستاجران اعلام شد | وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • ظهور یک قدرت اقتصادی جدید؛ اقتصاد هند چقدر قوی است؟