Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@18:20:54 GMT

۴ ایراد سامانه بازارگاه در توزیع نهاده های دامی

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۵۹۲۷۵۰

۴ ایراد سامانه بازارگاه در توزیع نهاده های دامی

سیداحمد مقدسی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به ایرادات سامانه بازار گاه گفت: الان حدود دو ماه است که مسئولیت سامانه بازار گاه به معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده که اقدام بسیار خوبی بوده است. اما همچنان شاهد نارسایی‌های گسترده در این حوزه هستیم.

وی اضافه کرد: یکی از اقدامات خوبی که در این حوزه انجام شد راستی آزمایی در بخش دام کشور بود که آمار تمام دام‌ها را درآوردند و طی دو مرحله راستی آزمایی را انجام دادند و بر این اساس صددرصد نهاده مورد نیاز دامداران در اختیار آنان قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته رئیس انجمن صنفی گاو داران کشور در نتیجه این اقدام قیمت هر کیلوگرم سویا از ۱۷ هزار تومان به ۸ هزار تومان کاهش پیدا کرد.

مقدسی تصریح کرد: با این حال همانطور که اشاره کردم سامانه بازار گاه مشکلاتی دارد که هم تولیدکننده و هم تاجر را آزار می‌دهد در عین حال برای معاونت امور دام نیز ایجاد زحمت کرده است، به عنوان مثال وقتی تولیدکننده نهاده را با حجم کم از این سامانه خریداری می‌کند امکان بارگیری آن وجود ندارد و این باعث می‌شود بین تولیدکننده و واردکننده دعوا شود. در حالی که اگر تولیدکننده این میزان را خرید نکند سهمیه‌اش حذف می‌شود و او ضرر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات دیگر این است که تاجر نمی‌تواند کسری و سرک (اضافه بار) نهاده‌ها را در سامانه بازار گاه ثبت کند، گفت: به عنوان مثال سهمیه یک دامدار ۲۵ تن است اما وقتی لودر این بارگیری را انجام می‌دهد ممکن است میزان نهاده بیشتر یا کمتر از ۲۵ تن باشد که متأسفانه امکان درج این مطلب در سامانه بازار گاه وجود ندارد.

مقدسی با اشاره به اینکه دامداری‌های صنعتی و بزرگ در واحدهای تولیدی خود واحد تولید خوراک آماده دارند، گفت: دامداران خرده پا و غیرصنعتی چنین امکانی را ندارند و خوراک آماده را از کارخانجات خوراک دام تهیه می‌کنند.

وی با بیان اینکه نهاده خام تحویل کارخانجات خوراک دام می‌شود و این کارخانجات باید این نهاده را تبدیل به کنسانتره و آن را در بازار گاه عرضه کنند، گفت: متأسفانه برای کارخانجات خوراک دام امکان ثبت کنسانتره در سامانه بازار گاه وجود ندارد و به همین دلیل نیز دامداران خرده پا و غیر صنعتی نیز امکان تأمین این محصول را ندارند.

بانک کشاورزی در حل مشکلات بازارگاه همکاری نمی‌کند

این فعال بخش خصوصی با اشاره به اینکه برخی از دامداران خرد محموله‌های زیر ۱۰ تن خریداری می‌کنند که حمل این محموله توجیه اقتصادی ندارد. در این راستا باید شرایطی فراهم شود که تشکل‌های مربوطه بتوانند از سامانه بازار گاه نهاده عمده بخرند و در همان سامانه این نهاده‌ها را به صورت خرد بین این واحدها تقسیم کنند. ما معتقدیم هستیم برای تحت پوشش قرار دادن تمام واحدهای دامداری کشور چنین دسترسی باید ایجاد شود و اگر دولت نمی‌تواند چنین برنامه‌ای را برای سامانه بازار گاه پیاده کند ما به عنوان بخش خصوصی حاضر هستیم این برنامه را بنویسیم و هزینه آن را نیز خودمان پرداخت می‌کنیم.

رئیس هیأت مدیره انجمن صنفی گاو داران کشور با اشاره به اینکه تمام این مشکلات به معاونت امور دام منتقل شده و معاونت مذکور نیز آنها را قبول دارد، گفت: طبق آنچه که مسئولان معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی به ما گفتند بانک کشاورزی قرار است این مشکلات را حل کند اما شواهد حاکی از تعلل این بانک در رفع مشکلات است و عملاً ما اقدامی در این زمینه نمی‌بینیم.

مقدسی تاکید کرد: سامانه بازار گاه روزنه‌های ورود نهاده به بازار آزاد را بسته و تأثیرگذاری خوبی نیز داشته است چرا نباید ایرادات این سامانه برطرف شود تا بتوانیم از آن استفاده درست کنیم. در حال حاضر بیش از یک سال از راه اندازی این سامانه گذشته و متأسفانه بانک کشاورزی در حل ایرادات آن همکاری نمی‌کند که ما به طور جد خواستار حل این مشکلات هستیم.

کد خبر 5115062 زهرا مهدوی

منبع: مهر

کلیدواژه: بانک کشاورزی سامانه بازارگاه نهاده های دامی تولید نفت اقتصاد چین شاخص کل بورس مصرف گاز قیمت دلار قیمت نفت وزارت جهاد کشاورزی نهاده های دامی مصرف برق ویروس کرونا بورس تهران بازار سهام بانک مرکزی ایران تولید برق معاونت امور دام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۲۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟

تین نیوز

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستأجران را تشریح کرد و گفت: لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها با همکاری وزارت راه و کمیسیون عمران مجلس تدوین شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، از ممنوعیت خرید و فروش نهضت ملی مسکن تا زمان نصب کنتور خبر داد و جزئیات برنامه وزارت راه برای حمایت از مستأجران را تشریح کرد.

ابوالفضل نوروزی با یادآوری این که لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها با همکاری وزارت راه و کمیسیون عمران مجلس تدوین شده است، اظهار کرد: ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره طرحی است که در صورت تصویب و تبدیل به قانون بخشی از مشکلات در بازار اجاره، زمین و مسکن رفع کرده و به تسهیل گری در بخش اجاره می پردازد.

وی توضیح داد: این لایحه بر تقویت بازار اجاره از طریق ارائه مشوق به موجران، استفاده از ظرفیت شهرداری ها برای شناسایی خانه های خالی و هزینه این بخش از مالیات برای احیای بافت های فرسوده شهری و ساخت خانه های ارزان قیمت برای اشخاص بی بضاعت، الزام تمامی دستگاه های اجرایی برای ارائه رایگان اطلاعات موردنیاز در سامانه ملی املاک و اسکان و پیش بینی ضمانت های اجرایی برای عدم درج اطلاعات در سامانه و خوداظهاری در سامانه ملی املاک و اسکان تاکید دارد.

نوروزی ادامه داد: تقویت سامانه ملی املاک و اسکان برای شناسایی خانه های خالی، تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و درج معاملات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور و ضمانت اجرایی برای ثبت قراردادها و ارائه راهکارهایی برای الزام آور شدن این راهکارها از دیگر مواردی است که در این لایحه به آن توجه جدی شده است. بر اساس بندهایی از این طرح، تمامی قراردادها اعم از اجاره و خریدوفروش باید در سامانه ثبت شوند و با اخذ کد رهگیری امکان ارزیابی آنچه در بازار مسکن می گذرد وجود دارد.

وی افزود: با تصویب و ابلاغ لایحه مذکور در استان هایی که نرخ تورم عمومی سالانه بیش از ۳۰ درصد باشد شورای عالی مسکن مکلف است تا نسبت به تعیین سقف حداکثر افزایش اجاره بها به میزان ۵۰ تا ۱۰۰ درصد تورم عمومی سالانه اقدام کند. حمایت از مستأجران از طریق پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن و افزایش آن در سال جدید با توجه به تورم و همچنین نظارت بر پرداخت تسهیلات توسط بانک های عامل بخش دیگری از این طرح به شمار می رود.

نوروزی تسهیل در فرآیند خرید و فروش و کاهش هزینه های مبادله در بازار مسکن را از دیگر ویژگی های این طرح عنوان کرد و گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موظف است ظرف ۶ ماه بعد از لازم الاجرا شدن این قانون، دسترسی های برخط برای استعلامات ثبتی و ثبت هرگونه سند رسمی را از طریق مرکز مبادله اطلاعات برای سامانه املاک و اسکان و سامانه املاک و مستغلات وزارت راه و شهرسازی به صورت تمام الکترونیک و شبانه روزی فراهم کند.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی اضافه کرد: اخذ عوارض از اراضی بلااستفاده و نحوه هزینه کرد این عوارض بخش دیگری از موارد مورد تاکید در این طرح است. همچنین برای کاهش التهابات مسکن و برای جلوگیری از معاملات سفته بازی واحدهای در حال احداث تا قبل از تحویل واحد مسکونی یا نصب کنتور و گواهی پایان کار ساختمان، امکان نقل و انتقال واحدهای نهضت ملی مسکن به هر شیوه ای وجود ندارد و ممنوع است و محاکم و ادارات پذیرفته شده نیست.

نوروزی ابراز امیدواری کرد تا با تصویب لایحه ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها و ابلاغ آن، بخشی از موانع موجود در اجرا قانون جهش تولید مسکن و بازار مسکن و اجاره بها برطرف شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • توزیع ۷۰۰ تن نهاده دامی در مناطق عشایری شهرستان ارومیه
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • وام ودیعه مسکن در ۱۴۰۳ افزایش می باید؟
  • بازار داغ اجاره رحم در بین دهه هفتادی‌ها
  • قیمت رحم اجاره‌ای سر به فلک کشید/ بازار اجاره رحم در چارتر دهه هفتادی‌ها
  • خبر خوب برای مستاجران ؛ اجاره‌بها زیاد ممنوع !
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد