Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، محمد حسنی نسب مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان روز چهارشنبه در نشست توانمندسازی کشاورزان خوزستان با توسعه کشت گیاهان دارویی در سرسرای اداری سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: ایجاد بازارگاه گیاهان دارویی، امنیت تولید را به دنبال خواهد داشت و کشاورز قبل از تولید مطمئن می‌شود که محصولش خریداری خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در این سامانه همه دست اندرکاران گیاهان دارویی مشارکت خواهند داشت و این سامانه بر اساس عرضه و تقاضا کار را پیش می‌برد، ضمن آنکه با توجه به استقبال خوب کشاورزان خوزستانی و حمایت‌های صورت گرفته از سوی وزارت جهاد کشاورزی، در چند سال اخیر کشت گیاهان دارویی با افزایش مناسبی در استان روبه رو بوده است.

حسنی نسب با بیان اینکه خوزستان با اقلیم متنوع از ظرفیت زیادی در کشت این نوع گیاهان برخوردار است و توانسته جایگاه خود را در زمینه کشت گیاهان داراویی بدست آورد اظهار کرد: خوزستان در زمان حاضر در جایگاه سوم کشت گیاهان دارویی در کشور ایستاده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان بیان داشت: در پایان سال ۱۳۹۹، حدود ۲۸ هزار تن انواع گیاهان دارویی در سطحی معادل یک هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان تولید شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه ۳۵ گونه مهم دارویی در استان وجود دارد اظهار داشت: با کمک محققان مراکز تحقیقاتی استان کشت گیاهان دارویی در دستور توسعه قرار گرفته و مقرر شده کشاورزان استان کشت این گیاهان را در الگوی کشت خود قرار داده که علاوه بر بهره خوب اقتصادی، افزایش تولید را نیز به دنبال داشته باشند.

حسنی نسب با اشاره به وجود پتانسیل‌های اقلیمی، تخصصی و ظرفیت‌های تحقیقاتی بی‌نظیر در استان برای توسعه کشت گیاهان دارویی بیان کرد: از جمله اقدامات اجرا شده از سوی جهادکشاورزی در چند سال اخیر در استان می‌توان به بخش تحقیقات، اجرا، پشتیبانی، ترویج گیاهان دارویی اشاره کرد که بر همین اساس گونه‌های مهم بر اساس منطقه شناسایی و برنامه توسعه‌ای ۳ ساله برای گیاهان دارویی در استان تدوین شده که ضمن پیگیری در بخش استانی و ملی، منتج به یکسری حمایت‌ها در این بخش شد.

یارانه و بذر رایگان برای چای ترش

او همچنین ادامه داد: از جمله این حمایت‌ها محصول چای ترش بود که امسال توانستیم یارانه و بذر رایگان چای ترش را برای ۸۰ هکتار دریافت کرده و در شهرستان‌های مختلف این محصول کشت شد که در حال حاضر در مرحله داشت است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان اضافه کرد: در سایر محصولات نیز علاوه بر پرداخت یارانه، تسهیلات ارزان قیمت با دوره تنفس کم نظیر در حال پرداخت است.

حسنی نسب تصریح کرد: با تبیین جایگاه استان در کشور، محدودیت‌ها رفع شده و در زمان حاضر تسهیلات بدون محدویت برای کشت گیاهان دارویی پرداخت می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی خوزستان با بیان اینکه بخش زیادی از گیاهان دارویی در بازار سایر استان‌های کشور عرضه می‌شود اضافه کرد: برای جذب سرمایه گذار و بومی سازی صنایع تبدیلی در حال تلاش هستیم و از همه کارآفرینان که آمادگی ورود به این صنایع را دارند حمایت خواهیم کرد.

حسنی نسب به ظرفیت کانون تخصصی بسیج در مسیر توسعه گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: در توسعه گیاهان دارویی در مناطق محروم و با محوریت محرومیت زدایی اقدام‌های خوبی در حال انجام است و امیدواریم از برآیند همه این ظرفیت‌ها بتوانیم به نحو مطلوب استفاده و گیاهان دارویی استان را به جایگاه واقعی خود در استان و سطح ملی برسانیم.

انتهای پیام/ن

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گیاهان دارویی جهاد کشاورزی خوزستان سازمان جهاد کشاورزی باغبانی سازمان جهاد کشت گیاهان دارویی گیاهان دارویی کشاورزی خوزستان حسنی نسب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۸۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امر تغذیه گیاهان و عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور گفت: اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها می‌تواند ما را در بحث تولید غلات به خوکفایی برساند، با توسعه این طرح می‌توان امیدوار بود که قسمت مهمی از غلات در آینده در دیمزارها تولید شوند کما اینکه جهش تولید در دیمزارها می تواند به امنیت غذایی کشور کمک کند.

احمد اخیانی هشتم اردیبهشت‌ماه در «همایش جهش تولید در دیمزارها و گرامیداشت روز جهانی گندم و نان» در روستای امام قیس بروجن اظهار کرد: سال گذشته جشنواره جهش در دیمزارها در کشور و با هدف پر کردن بخشی از خلا موجود در تولید محصول گندم در دیمزارها برگزار شد، البته باید پتانسیل عملکرد گندم در دیمزارهای کشور حدود ۲.۵ تن در هکتار باشد اما میانگین عملکرد کشور در چند سال اخیر کمتر از یک تن بوده است.

وی افزود: به دلیل خلا عملکرد بسیار بالا و در راستای استفاده از آب سبز و تولید پایدار در دیمزارها این طرح با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام برگزار و موفقیت‌های بسیار خوب و کم نظیری را ایجاد کرد، به طوری که سال گذشته با اجرای این طرح در سطح نزدیک به چهار میلیون هکتار، شاهد افزایش حدودا ۴۰ درصدی تولید در مجموع محصولات مختلف همچون غلات، حبوبات و علوفه وحتی موجب توسعه گیاهان دارویی بودیم، البته این امر پایداری تولید در دیمزارها را به شدت تقویت کرد و کیفیت گندم تولیدی سال گذشته به نسبت سنوات ماقبل افزایش یافت.

اخیانی گفت: این طرح در اکثر دیمزارهای کشور در حال انجام و سال آینده سال پایانی فاز اول آن است، که نزردیک به ۲۵۰ هزار بهره‌بردار در این طرح مشارکت می‌کنند، طرحی که در ۵۰ سال اخیر بی نظیر بوده و در امر مشارکت و همکاری در بعد همگانی و مباحث فنی منحصر بفرد است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: پروژه‌های متعدد در راستای توسعه مکانیزاسیون، مباحث فنی و ... در این طرح در حال انجام است که قطعا با توجه به مشارکت و استقبال خوب بهره‌برداران ادامه می‌یابد و می‌تواند در بسیاری موارد مخصوصا تولید غلات ما را به خوکفایی برساند، البته تقریبا ۲۰ درصد از غلات از دیمزارها تولید می‌شده که با توسعه این طرح می‌توان امیدوار بود که قسمت مهمی از غلات در آینده در دیمزارها تولید شود و پایداری عملکرد بیشتری را نسبت به اراضی آبی که به شدت در حال تنش بوده داشته باشد، کما اینکه جهش تولید در دیمزارها می تواند به امنیت غذایی کشور کمک کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • شهرک صنعتی «کشت و صنعت» لرستان به‌زودی بهره‌برداری می‌شود
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • بوی خوش گیاهان بهاری درسفره گروسی‌ها/۱۳۵ نوع گیاه خوراکی در بیجار
  • جهش تولید در دیمزارها می‌تواند به امنیت غذایی کشور کمک ‌کند
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس